MANİSA / ALAŞEHİR - Alaşehir Fen Lisesi

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

2023-2024 Eğitim&Öğretim yılı “Mezunlar Anlatıyor.” etkinliğimizin ilk konuğu 2017 AFL mezunu Alaşehir Devlet Hastanesinde Doktorluk görevine başlayan Melih AYCAN @melihaycann oldu. Melih AYCAN, koordinatörlüğünü Okul Psikolojik Danışmanı Yıldırım TUNCER’in yaptığı etkinlikte 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerimize Tıp Fakültesi eğitimini, bizim okulumuzla başlayan eğitim yolculuğunu ve üniversiteyi kazanma stratejilerinden bahsetti. Etkinliğimize katılım gösteren Melih AYCAN’a çok teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılını hem ilçe programında hem de okul programında coşkuyla kutladık. Daha nice yüzyıllara… İlelebet Cumhuriyet

Ekm

Okulumuz 100. Yılında Cumhuriyet Kazanımları liseler arası bilgi yarışması Alaşehir birincisi olarak ilçemizi Manisa’da temsil etme hakkı kazanmıştır. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Gazze başta olmak üzere Filistin’e yönelik İsrail tarafından başlatılan yeni saldırılar ve

hastanenin vurulmasıyla tırmanan insânî dramda, kadınlar ve masum çocuklar ile orada tedavi gören yaralılara uygulanan şiddet tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır. Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması; her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insânî sorumluluklarımızdandır. Bu nedenle; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını

kaybedenler ve özellikle çocuklar için bayrak töreninde 1 (bir) dakikalık saygı duruşuna İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin GÜNEŞ, Şube Müdürümüz Sayın Cemal ŞENGÜL katılmış, ardından İstiklal Marşımız okunmuştur.

Ekm

7-22 Ekim Code Week Haftası Etkinlikleri kapsamında okulumuz 9 ve 10. sınıf öğrencileri ile mini robot tasarladık.

Eyl

9. Sınıflarımızın velileri ile tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Ailemize katılan velilerimiz ile okulumuz ve öğrencilerimiz hakkında uyum sağlama ve başarı konularında fikir alışverişinde bulunduk.

Eyl

2023-2024 Eğitim & Öğretim yılında ALAFEN ailesinin parçası olmaya hak kazanan öğrencilerimiz ile tazelendik ve yenilendik. 9. Sınıflarımız başta olmak üzere tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yeni dönemlerini kutlarız.

Eyl

Tüm okulumuza uyguladığımız Hazırbulunuşluk denemesi ile yeni eğitim öğretim yılının açılışını yaptık. Öğrencilerimizi dolu dolu bir sezon bekliyor.

Eyl

Pansiyonumuz 11 Eylül 2022 Pazar Günü 13.00'da açılıyor.

Mrt

Okulumuz Alaşehir Fen Lisesi bünyesinde kurulan Şehit Osman Ersoy Kütüphanesi Manisa Valisi Sayın Yaşar Karadeniz'in katılımıyla açıldı. Alaşehir Devlet Hastanesi'nde çalışan gönüllü koordinatör Hemşire Duygu Yavaş'ın girişimleri ve gönüllü bağışçılar tarafından toplanan 4 bin 100 adet kitap okul kütüphanemize bağışlandı.Kütüphane açılışında Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'e, Şehit Babası Ahmet Ersoy, Annesi Fatma Ersoy, Kardeşi Osman Ersoy, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğ. Sebahattin Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, Alay Komutanı Ulş.Albay Mevlüt Ece, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Çataldere eşlik etti.

Mrt

53. Tübitak 2204-A proje bölge sergisine katılan öğrencilerimiz; Hüseyin Şeren, Emine Çöl ve Ecrin Sarı'yı tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca tüm destekleri için Okul Müdürümüz İsa Kanal, idarecilerimiz ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Manisa Valiliğimizin yürüttüğü Manisa Eğitim Projeleri 2023 (Manep2023) kapsamında "Manisa Her Yerde Okuyor" projesine destek vermek ve farkındalık oluşturmak adına bu akşam kitap okuma saatimizi etüt salonları yerine çok amaçlı salonda gerçekleştirdik. Kitap okuma saati sonunda öğrenciler ile Manep 2023 hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş gündür.